Digital clock

nuffnang

Monday, 7 April 2014

Abang boxer

Abang-abang seksi hanya ber boxer... mcm besar je... mcm menarik je... mcm sedap je..

Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. Itulah passkeynye.





clue : Hundreds of _o_e_u_ girls submitted their best hair flick photo to be a Dove Girl in the Dove Girl Search



Show encrypted text

There is hidden text here

Friday, 7 March 2014

Suami orang


Aku kenal abg ni kat fb.. dia dok penang... satu hari aku pergi la ke penang nak jumpe abg ni.. "gigih kan" 3 hari aku kat sana.. dan selama 3 hari tu jugak la aku dilayan dengan baik.. aku penuhkan aktiviti aku dengan dia.. termasuk lah aktiviti sex.. pelbagai skill kami cuba.. dia sungguh romantik... bile aku lik kl srmula.. aku mulai rindu kan dia... adakah aku telah jatuh cinta? argh rindunye... perlukah aku lepas lelaki seperti dia? tetapi dia telahpun berkahwin dan mempunyai anak... sanggupkah aku bermadu?


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. Itulah passkeynye.


http://akukah-lelaki-itu/my-6737438



clue : witness a spectacular show of power by the new m_n_


Show encrypted text

There is hidden text here

Sunday, 23 February 2014

Please don't call my friend a gay because he is metrosexual


Hi and a very good evening..This entry would be the last entry for today and suddenly I was just thinking of a friend of mine who has always been accused as gay.It is because my friend's style is more updated,the way he wears his clothes,the way he talks,the way he washes his face and so on.People might misunderstand that he must be a gay while for me he is a metrosexual.Therefore,for those people who are still confused the differences between METROSEXUAL and GAY,please read the article.I hope now you can differentiate between gay and metrosexual people...

Metrosexual Vs Homosexual
How far can metrosexuality go without mistakenly crossing the path of homosexuality?Trying to pin down the exact point of departure between a fashion savvy metrosexual and his man-loving homosexual counterpart can be like splitting hairs. It is like questioning which one is more brutal, Alien or Predator?Or who is more psycho, Freddy or Jason?Metrosexual is the popular word used to describe the modern man with a high disposable income who pays great attention to his appearance. They’re no longer only found between the covers of fashion magazines, on television or in gay bars, metrosexual men are everywhere now—and they’re always so busy grooming.



Out of the way, women! If you think you have achieved equality with men in professional or social spheres, you’re forgetting something. Men today are rapidly catching up in the vanity race and might soon be as pretty as you are! Forget that wet and sticky pomade from the past, today men’s lifestyle nourishment centres around malls, clubs, spas, gyms, beauty clinics and hairdressers.


Some women find that the metrosexual man is more tender hearted than his ‘ordinary’ counterpart. I am not surprised though, whose heart wouldn’t go to putty after constant pampering with lulur, or a traditional lightening body scrub, a wax here and there; oh, and don’t forget the cucumber patches to help maintain the shine of the window to his soul. Surely they’ll understand women’s feelings and how to treat them better after being treated like one. But how far can this metrosexuality go without mistakenly crossing to the other side...homosexuality?



With careful observation and a bit of extra common sense, you can spot the difference between these two types of vain men.Ladies, you may want to take some notes if you think your boyfriends’ or husbands’ metrosexual-o-meter might have gone just a bit too far. Let’s explore how to tell when his dedicated urbaneness has taken a turn down bent street.

Is he really just a metrosexual? Or is he a bit metrosexual and a bit homosexual? Bare in mind, not all facts stated below are 100% guaranteed, but it helps to know if your guy prefers James Bond or Elton John.
If he’s often overly fussy, like a cockatoo, about aesthetics and behaviours (such as neatness, decoration or public services) or he gets hysterically happy receiving gifts related to body treatment products (such as body lotion, exclusive shaving cream and after shave, perfume, etc), there’s an 88% chance he’s homosexual.
Pay attention to the way he arrange his tops. Size wise, if it’s semi-fitted, that’s acceptably metrosexual, but if it’s so tight you can see the curves of his gym-toned body, he’s most likely pitching his tent for the gay camp.
Also watch if he pops the collar of his polo shirt, or ‘tries’ to look preppy by wrapping a sweater around his neck just for the heck of having a ‘focal point’, then he’s 99.5% gay. Flat front trousers serve both categories, they are the most commonly seen, but it’s just indicating a modern silhouette and should be considered standard for this matter.


Watch out for his selection of accessories. A metrosexual man will choose fashionable items that are rather functional and most importantly practical. If you see him carrying the ‘it’ tote bag (no matter if it’s made from canvas or crocodile leather), wearing shoes that are too pointy or too shiny, has reshaped eyebrows and flaunts coloured contact lens, I’m sorry ladies, you can say “buh-bye gay!” to him now.Too much perfume can increase gayness 45%, but if you see any evidence of whitening cream or concealer in his toiletries, beware of the 80% possibility he prefers the company of gentlemen.

A ‘Dragon Ball’ hairstyle indicates over the top funkiness, which is simply a style gone passe, but when it comes with bits of fringe and Liza Minelli sideburns, and especially if it has been highlighted here and there, then you’re looking at 92% chance he’s not just ‘with it’.

Shaved armpits sometime present cleanliness, but don’t you think it’s a bit girlie for guys? Don’t worry too much if he’s bulky on the top but has a pair of tooth picks for legs. It’s quite common for the metrosexual gym bunny to concentrate too much on the upper-body and forget to exercise the legs.



Elements of pop culture can be expressed through a dashing of girlie colours on his shirt, tie or underwear and the appearance of dear cartoon character on his belongings can raise the queer factor 60%.Last but not least, observe his so-called art collection, be it sculpture, painting or photography. If you find pieces inspired by the male body, then I rest my case right now.It’s the world’s modernisation trend that demands men make themselves their own object of desire and pride. But its their lifestyle orientation that causes us confusion in recognising which of them is straight, bisexual, or gay.

No matter if you have a low opinion of metrosexuals, who can hate them when everyone can enjoy the benefits? There’s less problems with men’s style, they smell good and neatness is not such an issue anymore. Not to mention the esthetics that delight our eyes. These are ‘bonus’ elements from just being plain macho.
Instead of sticking to the stereotypical old fashion man that can be dominating sometimes, perhaps you want to opt for metrosexual man who will probably just dominate your shelf space in your bathroom?I know you wouldn’t mind sharing your feminine essentials with your metrosexual partner, so do the math, if his average percentage of H&M-esque is still below 50%, then you have nothing to worry about. (By DIAZ In Jakarta/ The Jakarta Post/ AsiaNews)




 Shhhhhhhhh!!!!!!also sometimes get confused between metrosexual and gay people since most of the activities especially the cleanliness are shared and done by both of them...Bye!

Wednesday, 19 February 2014

My dick..body.. and hole

Atas permintaan ramai dan aku rasa bermurah hati nak show body, konek dan lubang jubur aku untuk tatapan peminat blog aku.

gambar ni aku akan delete bile2 masa... jadi tengok la puas2 hehehheeh


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler passkeynyer


http://akukah-lelaki-itu/my-6737564



clue : We're a c_l_e_t_v_ of individuals and organisations who work,



Show encrypted text

There is hidden text here

Friday, 14 February 2014

Thursday, 13 February 2014

Asshole


Lubang mana pilihan hati? salah satu gambar adalah gambar lubang jubo aku.. cuba teka.. hehehhe


Macam mana nak cari clue, senang jer,  click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler passkeynyer


http://akukah-lelaki-itu/my-6703618



Clue: galaxy note 3 - notes of a_t_a_t_o_


Show encrypted text

There is hidden text here

Tuesday, 11 February 2014

Saiz zakar


Satu sindrom yang melanda orang kita adalah saiz seorang lelaki memainkan peranan yang cukup penting. Ia amat penting bagi pemikiran lelaki ataupun wanita. Betul kah?




Sekarang ini ada bermacam2 keluaran untuk membesarkan penis. Ada bermacam2 jenis~ krim, pam, minyak, urutan dan sebagainya.

Kewujudan produk2 seperti ini adalah disebabkan permintaan yang tinggi dikalangan kaum lelaki. Dan mereka bertindak seperti ini kerana mereka merasakan saiz penis mereka perlu dibesarkan untuk kepuasan keegoaan mereka mahupun untuk kepuasan wanita mereka.



Adalah dipercayai saiz bagi orang asia adalah 5-7 inci, eropah 6-12 inci dan afrika pula bersaiz 6-16 inci. hahahhahahaha....

tetapi hakikatnya ada manusia yang benar2 menggemari penis lelaki ini. Wanita dan lelaki homoseksual sememangnya amat menggemari penis lelaki ini.



Ada juga kepercayaan bahawa lelaki yang gelap atau hitam kebiasaannya memiliki penis yang panjang dan runcing... benar atau tidak tak tahulah..


@Akukah Lelaki Itu

Monday, 10 February 2014

Anak ikan bogel


Comelnye anak2 ikan berbogel... bulu2 halus jer... layan ok...


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler passkeynyer


http://akukah-lelaki-itu/my-6723352


Clue : We seek well r_u_d_d individuals



Show encrypted text

There is hidden text here

Saturday, 8 February 2014

Berdua lebih baik

Dalam ni ada pic lubang aku kene fuck.. cuba teka yg mana?


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler paskeynyer.





clue : Datang pakai jaket merah dengan _p_n_e_ je. Sungguh konfiden.


Show encrypted text

There is hidden text here

Wednesday, 5 February 2014

Pakcik bogel

Jom layan pakcik-pakcik pulak bogel...


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler passkeynyer


http://akukah-lelaki-itu/my-6723352


clue : n_r_u_i_g tomorrow's leaders


Show encrypted text

There is hidden text here

Monday, 3 February 2014

konek anak ikan


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler passkeynyer


http://akukah-lelaki-itu/my-6737686


clue : JKDM Telah Menubuhkan Pasukan Khas 's_r_k_ team'


Show encrypted text

There is hidden text here

Wednesday, 29 January 2014

Abg motor berbogel


Sedapnye abg2 ni bogel... kalau la aku dapat...


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler passkeynyer




 
clue : Could this be the work of an NGO? An advertising c_m_a_g_?



Show encrypted text

There is hidden text here

Sunday, 12 January 2014

Err... Aku Tak Sengaja Hisap Konek Dia..



Hello.. Salam perkenalan dari aku...Sebenarnya, aku nak melancap nih, so aku bacalah cerita2 kat GayMelayu nih. Konek aku dah memang tengang dan berdenyut2 ni, tunggu masa dia nak terpancut jer. Tapi orang cakap save the best for last. So, aku tangguhkan dulu.Terasa macam aku nak ceritakan pengalaman aku lak. Aku nak channelkan rasa horny aku ni kepada bentuk tulisan. Boleh jugak aku buat kenangan.Tentu awak - awak semua yang membaca cerita kat ruangan ni dah banyak kali main sex. Dah aku sendiri pun dah beberapa kali gak. Cerita yang aku nak paparkan ni pasal pengalaman sex aku yang tak tersengaja. In a way, aku rasa sex cam ni lebih turn on, sebab masing - masing memang takde niat, tapi benda tu terjadi dengan sendiri. So, aku mulakan cerita aku sekarang.

Aku dulu ada buat ijazah kat satu institusi pengajian tinggi awam kat Malaysia nih. Course cikai jer. Susah sket nak dapat kerja. So, terpaksalah aku carik kerja kilang dulu sebelum aku dapat kerja yang secure. Nama tempat aku belajar dan nama kilang tempat aku kerja tu eloklah aku rahsiakan, kerana bukan niat aku nak memperkenalkan diri, tapi cuma sekadar nak berkongsi pengalaman. Kerja kilang nih, pendapatannya bukanlah lumayan sangat, so takdelah aku tinggal kat rumah yang poshy dan cosy. So, aku sewa rumah dan tinggal ngan budak - budak bujang yang lain. Tahu - tahu jerlah rumah bujang ni kan. Aku rasa korang pun mesti boleh bayangkan. Bilik masing - masing tu dengan tempat tidur yang berselerak, pakaian sana - sini dan yang paling aku suka tengok, spender yang bertaburan. Walaupun org mesti cakap selekeh, tapi bagi aku, aku nampak itu sebagai the beauty of budak bujang. Kes aku ambik spender orang dan aku cium tu dah memang biasa dah aku buat, sejak aku kat asrama lagi. Tambah - tambah yang dia baru lepas pakai dan baru lepas bukak. Yummy!!! Dan ni tak terkecuali di rumah ni. Heh heh...

Dan satu hal lagi, pakaian rasmi budak - budak bujang kat rumah tahu - tahu jerlah kan. Short yang ketat, tuala yang singkat merupakan pakaian yang biasa malah depa boleh pakai benda2 tu semua sambil tengok tv, dan sambil - sambil mata aku menengok bonjolan yang timbul depan short atau tuala dia orang. Pendek kata, konek aku memang selalu jer keras bila berkumpul ramai2 tengok tv. Dan rumah bujang macam ni selalulah orang kunjung kan. Kekadang housemate aku bawak balik member dia dua tiga orang, pastu pakat2 tidur ramai2 kat ruang tamu, especially malam2 minggu. Satu hal kan ngan budak2 bujang nih. Sampai jer rumah, mesti nak bukak baju. Semua pulak tu. Aku ni pantang tengok orang tak pakai baju. Kadang2 tu, sampai terkeluar spender melalui atas seluar jeans diaorang sambil borak2. Aku usha2 karang jadik nampak lain lak. So, terpaksalah aku kawal libido aku tiap2 kali duk sembang2 ngan housemate dah kawan2 housemate aku.


Rumah aku tu, ada 4 orang semuanya. Dan ada seorang mamat yang memang taste aku, dan pulak tu, sama negeri ngan aku. 2 orang lagi tu, dari negeri lain. So secara tidak langsungnya aku rapatlah dengan yg sama negeri aku tu lebih sebab lebih mudah bercakap dalam loghat sendiri. Mamat ni kerja dia waiter kat hotel lima bintang. So bersesuaianlah kerja yang dia dapat dengan kehenseman yang terdapat pada wajahnya tu. Tingginya dalam 171 cm, dan tubuhnya mengancam. Bentuk tubuh badannya tu lebih nampak mengancam bila dia pakai t-shirt. Dada bidang. Bahagian tetek nampak menonjol ngan muscle. Kalau dia tak pakai baju, orang mesti terpesona tengok dada dia (err.. orang ker aku? hehehe), dan bahagian pusat dia sebab kawasan lain smooth, cuma ada bulu sket kat bawah pusat dia. Bontot dia memang cun, terutama bila dia pakai slack dia masa nak pergi kerja. Apalah hotel tu. Kasik uniform yang seluar slacknya ketat kat bahagian punggung. Memang saja jer diaorang nak timbulkan ke'macho'an kat pekerja - pekerjanya. Potongan rambut very stylish. Kulit, smooth. Tak telalu fair dan tak terlalu dark.


Dipendekkan cerita, satu malam tu, aku kerja shift malam, masuk kerja pukul 3 petang habis pukul 11 malam. Mamat waiter tu kerja ikut slot time, dari pukul 11 sampai 2 petang (time orang lunch) dan dari pukul 7 malam hingga pukul 10 malam  (time org makan malam). So, bila aku sampai jer rumah ngan motor aku, kebetulan dia pun baru jer sampai. Kami berdua pun masuk rumah. Aku terus pakai tuala dan mandi. Panas beb. Dah sehari suntuk aku duk pakai uniform kilang tuh. Berpeluh! Aku siap mandi jer, aku tengok mamat tu dah depan tv, dah siap bawak bantal ngan selimut. Memang budak ni suka tidur depan tv. Dan dia pakai short bola dia tu lagi. Short soccer adidas warna kuning, made from lycra, separuh lusuh dan quite ketat.


Aku masuk bilik aku, dan pakai seluar trek aku. Kemudian, aku bawak bantal pergi ruang tamu, nak tengok tv sambil borak2. Kat ruang tamu tu gelap, biasalah, kitaorg suka tengok tv dalam gelap. Kemudian kawan aku tu cakap "Kita tengok cerita blue nak?". So, aku apa lagi, cakap "Set...." lah. Aku tengok mamat tu pakai short dia tu pun konek aku dah stim, nih tambah lagi tengok mamat hensem kat dalam tv tu tengah fuck perempuan. Bertambahlah lagi stim konek aku tuh, sampai kena peluk bantal sebab nak cover.

Kami sesama berlengging. Almaklumlah. Panas. Korang penah perasan tak, bila dalam gelap, dan kita duduk depan tv, kulit kita akan memantulkan cahaya tv di dalam keadaan yang sungguh mengiurkan. Mata kau asyik duk jeling kat dada, tangan, lengan dan perut kawan aku tuh. Nampak smooth semacam jer. Tambah2 lagi tengok tangan kanan dia dah kat dalam short dia tuh. Kononnya nak garu konek yang gatallah, tapi sebenarnya nak betulkan parking konek dia yang dah keras tu. Mak oi!!!!! Horny giler aku masa tu. Nak jer aku terkam. Tiba2, aku perasan dia dah tarik selimut dia dan tutup seluruh badan. Biasalahkan...

Tapi malam ni panas. Apasal lak dia nak selimut. Melancap ker? Hhmm.. Memang yer pun. Aku nampak kain kat bahagian konek dia bergoncang - goncang. Kemudian aku cakap ler "Woi!!! Melancap ker?". Dia senyum, dan kemudian cakap, "Biasakla wei... Cam tak biasa lak". Kemudian aku cakaplah dalam nada gurauan "Besar ke konek ko!!", sambil dengan bergurau aku seluk tangan aku masuk ke dalam selimut dia. Aku mengagaklah mesti dia tarik seluar dia ke atas balik dan tutup balik konek dia. Tapi terperanjat aku bila aku tersentuh konek dia. Pastu, dia biarkan jer aku pegang. Time aku pegang tuh, konek aku memang tak usah cakaplah. Menonjol kut depan seluar trek aku dan berdenyut2. Aku rasa mesti dia perasan konek aku stim, but, what the hell...... Aku bukannya tak penah pegang konek orang lain, tapi kes ni berbeza. Yelah. Pegang konek orang yg aku tak sangka akan bagi aku pegang.


Satu hal yang menghairankan, takde reaksi apa2 lak bila aku pegang konek dia. Aku expect mesti dia tepis tangan aku dan cakap "Woi!! Apa ni". Aku pun buat tu dalam niat nak bergurau jer, dan tak expect yang dia akan biarkan. Masa aku pegang tu, aku mazi dia dah keluar pun, dan dah terlekat kat tapak tangan aku. Aku nak jilat jer mazi kat tangan aku tu, tapi aku takut nampak desperate sangat.


Tangan aku tak lama kat konek dia. Biarlah dulu. Karang nampak obvious sangat plak kalau aku terus main2 konek dia. Aku bawak tangan aku ke atas, gosok - gosok perut dia, kemudian aku mainkan jari aku kat pusat dia, dan mainkan bulu yang terdapat kat bawah pusat tu. Yang syok nyer, masing2 buat cam takde menda

yang terjadi. Aku raba2 pusat dia sambil mata aku tengok tv, dan dia pun buat macam takde apa2 dengan tengok tv. Kemudian aku bawak tangan aku ke bahagian dada dia pulak. Hhhmmm... Dada dia dah berpeluh. Maklumlah, badan dia bawah selimut time panas2 cam ni. Kemudian, aku bukaklah selimut dia yang menutup keseluruhan tubuhnya tu. Time tu, konek dia dah masuk balik dalam seluar dah. Tapi bonjolan yang keluar kat depan seluar tu dah cukup memberitahu aku yang dia memang stim giler. Wah!!! Cantik nyer bahagian dada dia. Dengan peluh yang ada, dan dengan pantulan cahaya dari tv, nampak berkilau2 jer. Aku mainkan jari aku sekitar kawasan tetek dia. Aku memang suka lihat kawasan tetek dia yang bermuscle tu. Kemudian aku main2kan puting tetek dia. Dari yang lembut sampai dia keras. Aku cubit - cubit dan gentel - gentel. Keras jer puting tetek kanan, aku beralih ke tetek belah kiri dia.


Kedudukan aku baring tu memang bersebelahan ngan dia. Kalau aku berpaling ke kiri jer, memang terus kawasan dada dia betul2 depan muka aku. Aku beranikan diri aku berpaling, dan aku jilat tetek dia. Posisi dia pun mengancam. Dia baring tengan meletakkan tangannya bawah kepala. So bahagian ketiak dia yang tak berapa berbulu memang terbuka luas. Masa aku isap tetek dia tu, dengan badannya yang dah berpeluh, dan dengan ketiaknya terbuka luas, dan dengan dia tak mandi bila balik kerja lagi, campur dengan minyak wangi dan mungkin deodorant yang dia pakai masa nak pergi kerja tu, bau badan dia best sangat. Bau yang sungguh sexy, musky smell. Bau yang selalu aku hidu bila berselisih dengan mamat2 hensem. Tetek dia memang aku kerjakan habis2. Tak cukup jilat, aku gigit. Aku terus jilat dan gigit puting dia, sesekali, aku jilat tengkuk dia. Masa jilat tengkuknyalah musky smell of his body semakin ketara. Aku terpukau dalam sedar. Dan dalam hati aku aku asyik jer duk cakap "Jantan oh jantan. Apsal lah ko sexy sangat. Haa sekarang kan dah kena romen".


Memang kita tak penah puas dengan apa yang kita dapat. Kalau taknya, masakan ada org yang dah kaya raya tapi mahu lebih kaya lagi. Ewah.. Berfalsafah plak aku. Tapi begitulah jugak aku malam tu. Dan cukup tetek dia aku kerjakan, aku nak konek! Aku nak konek jugak! Aku berentidari gigit tetek dia. Tapi aku tak terus terkam konek dia. Kena kasik introduction dulu. So, aku masukkan satu jari antara getah seluar dia kat pinggang tu, kemudian, aku bawak tanganaku keliling pinggang dia. Kasik dia betul2 stim dulu. TV cerita blue kat depan aku tuh memang aku tak tengok dah. Mata aku memang dah tertumpu kat kawasan kangkang dia. Dahlah pakai short, short ketat pulak. Dah tu, baring pulak cam tu. Bonjolan konek dia memang jelas kelihatan. Kulit paha dia memang smooth. Berkilau2 bawah cahaya tv, dan nampak sungguh sexy. The look of a true man.

Ok. Malam tu, aku nak dapat konek jugak. So, aku turunkan badan aku sehingga muka aku hingga separas ngan crotch dia, then, aku terus gigit konek dia dari luar short dia tu. Satu lagi keajaiban berlaku kat sini. Sekali lagi, korang bayangkanlah, seluar tu dia memang pakai tiap2 malam buat tidur, dan tak pernah berbasuh mungkin dah sebulan. Seluar tulah dia pakai buat tidur. Seluar tu jugaklah dia pakai buat bersantai kat rumah. Seluar tulah jugak dia pakai masa dia baiki motor dia sampai hari tu keseluruhan badan dia berpeluh, dan for sure bahagian dalam seluar dia tu akan basah jugak dibasahi peluh dia. Bau konek, bau batu dan bau peluh dia dah memang sebati kat seluar dia tu. Perghh... Bau dia.... Kalah minyak wangi CK One yang aku ada. Memang tak dapat digambarkan dengan perkataan lah. Kalau ko nak tahu, ko pergi curik spender ke, atau short lelaki yang ko minat, pastu ko cuba cium. Aku ambik masa ni untuk hidu puas2. Aku luaskan sket kangkang dia supaya aku boleh hidup dengan lebih elok. Tengah2 cium tu, tetek aku bergeser2 ngan paha dia. Sampai ke tetek aku jadik keras sama. Kemudian, dia gerakkan paha dia gesel tetek aku. Masa tu aku tak tahulah dia tengok apa. Samada tengok tv, aku tengok aku yang tengah duk hidu bau kelakian dia tu. Masa tu, benda2 sekeliling memang dah lenyap dari pandangan aku.


Sasaran aku, konek dia. Dah habis kangkang dia aku cium tu, aku alihkan perhatikan ke bahagian pusat dia. Jilat2 sket. Kemudian, aku tarik turun sket bahagian pinggang seluar dia, dan bulu pusat dia terdedah. Aku jilat2 kawasan tu lagi. Aku jeling2 bonjolan dia dalam samar2 cahaya tv tuh, hhmm.. tak usah cakap lah, konek dia nunggu masa nak keluar jer dari dalam short dia tu. What the hell... Aku tarik short dia sampai bawah. Dari dalam short tu, keluarlah konek dia yang berdiri megah depan aku, mintak untuk di hisap. Tapi aku tak nak hisap terus kan. Kalau aku isap tu, mesti pancut punya tak beberapa minit. So, aku nak tease dia lagi. Air mazi dah ada berkumpul kat hujung kepala konek dia yang sedia terbuka tu. Tanpa memegang batang dia, aku jilat kawasan hujung lubang konek dia. Jilat air mazilah. Dari tadi lagi aku duk tunggu nak rasa. Rasa dia, mm... takkan korang tak penah rasa kut. Cam tulah rasa dia. Aku teringin pulak nak tahu apa yg dia buat. Aku curik2 pandang tengok muka dia. HHhmmm.. Dia pejam mata. Mungkin tengah menghayati apa yang aku tengah buat ni. Raut muka dia, memang jelas nampak dia tengah syok. Rasa nak cium pulak. Tapi cium nih intimate sangat kan. Takpelah.


Habis air mazi dia aku jilat, kemudian aku beralih ke kawasan batu konek dia. Mmmm.. Lembab dan juicy. Dia punya smell semakin intense. Man.... Aku khayal sekali lagi. Aku mainkan lidah kat dua2 bijik batu konek dia. Sambil jilat2 tu, tangan aku main2kan bulu pubic dia. Aku pintal2, aku belai2. Bulu dia takdelah lebat sangat. Dia trim kut. Tangan aku merayap ke atas jugak, main ngan pusat dia. Main ngan bulu bawah pusat. Posisi aku masa tu, aku meniarap atas paha dia, mulut jilat batu konek, tangan kiri main2 bulu konek dan pusat dia, dan tangan kanan aku belai paha dan tepi kawasan punggung dia. Puting tetek aku yang bergeser ngan paha dia tu tak usah cakaplah, keras sekerasnya. Best jer kalau dia isap dan gigit.


Aku rasa tibalah masanya aku nak isap konek dia. So, bermula dari pangkal batu konek dia, aku jilat dari bawah ke atas, bermula dari batu, ke pangkal batang dia, melalui batang, dan ke pangkal kepala konek dia. Sampai kat kepala konek, aku masukkan konek dia ke dalam mulut aku, aku kemutkan sket mulut aku, dan aku bawa batang konek dia masuk jauh ke dalam tekak aku. Masa tu, paha dia ada sedikit terangkat. Wah.. Tu mesti dia syok gila tuh aku buat macam tu. Aku main2kan lidah aku kat sekitar kepala konek dia, kemudian aku telan balik seluruh batang dia. Aku ada jugak dengar keluhan2 kecil keluar dari mulut dia. Sapa tak rasa nikmat oi kalau batang tu kena isap. Kemudian, aku jilat lagi hujung lubang konek dia. Tengah aku syok2 jilat tu, tiba2, pret.... dah terpancut dah dalam mulut aku. Nak telan ke tak nak ye... Last2, aku telan jugak mani dia. Aku jeling lagi muka dia. Dahi sedikit berkerut dan muka stim habis.


Lepas seketika tu, aku tengok dia dah mula bukak mata. Aku gabra nih. Yelah.Tak sangka2 benda nih boleh terjadik. Aku macam dipukau, aku cakap, "%$%#$, lancapkan aku" (%$%#$ tuh nama dialah, dan nih aku dah alih bahasa daripada loghat bahasa aku). Aku selaras kangkang aku sama paras ngan tangan dia, dan aku tidur menelentang. Konek aku memang sedia membonjol melalui seluar trek aku tu. Aku turunkan sket seluar trek aku, dan keluarkan konek aku. Kemudian, dia pegang konek aku, dan mula urut2. Wah.. Skilled jugak mamat nih. Pandai jer dia main2kan konek aku. Aku rasa nikmat jer. Siap ramas2 aku nyer batu pelir lagi. Tangan aku, aku mainkan puting tetek aku sendiri, saja nak tambahkan nikmat. Aku tengok muka dia, mata dia time tu tengah duk tengok konek aku yang dia lancapkan tu. Tak lama kemudian, aku pun terpancutlah. Mani ada kena tangan dia sket, kemudian dia kesat mani tuh kat paha aku. So, macam tulah malam tu. Aku lepas tu, aku cakap "ok weh.. aku nok masuk tidur doh...", aku bangun dan terus ke bilik. Aku baringkan kepala, sambil2 tu aku senyum sendirian. Dalam hati aku, aku cakap "Apa aku buat ni??? Heh...."


Lepas peristiwa ni berlaku, kami macam biasa jer. Takde pulak kami berbicara pasal benda ni, seolah - olah tak penah berlaku. Aku tahu dia tu str8, tapi mungkin malam tu dia horny sangat. Who knows what will happen behind a closed door. Aku pun tak lama kat rumah tu sebab tak lama kemudian, aku dah ditawarkan kerja di sebuah jabatan kerajaan. Kepada kawan aku tu, apa yer kau buat sekarang. Kenangan aku dan ko tu memang terlalu indah. Kalau kau dah kawin, beruntunglah bini ko dapat suami yang mempunyai badan yang sexy dan konek yang mengancam. Kalau belum, sapalah wanita yang bakal merasai badan ko, badan yang aku telah rasa. Jeles plak aku kat wanita tu. Apa2pun, aku amat merindui every segenap bahagian tubuh ko. Harap2 aku boleh tengok muka ko sekali lagi, tak kisahlah kalau masa tu kau tengah dukung anak ko. Aku sekadar nak melepaskan rindu.

@Akukah Lelaki Itu

Lelaki straight bogel


Macam mana nak cari clue, senang jer, click link di bawah (warna biru), clue dah di beri, so cari huruf atau no yg di garis dan berwarna merah sahaja. itu ler passkeynyer







clue : Accomplishing something before the m_c_o_a_e reaches :00


Show encrypted text

There is hidden text here

Saturday, 11 January 2014

Putus Cinta..



Apabila putus cinta, sebahagian besar tindakan dan pilihan anda dikuasai oleh emosi. Apabila emosi mengawal diri anda maka, anda sukar untuk berfikir secara rasional. Anda akan mudah memberontak daripada tenang. Anda akan menangis tanpa menghiraukan orang sekeliling. Anda tidak ada nafsu untuk makan dan akhirnya tidak menghiraukan kesihatan anda. Apa yang lebih merbahaya adalah, berkemungkinan anda sanggup mati daripada terus hidup!

Sabar! Tenangkan diri anda… Katakan kepada diri anda sendiri bahawa semua ini adalah “Normal”. Adalah normal jika anda sedang besedih dan kecewa sekarang. Anggap bahawa anda sedang menjalani satu ujian daripada tuhan. Ujian di mana akan memberi anda hikmah jika anda berjaya mengharunginya.


Saya akan sampaikan kepada anda “5 Pekara yang Perlu Anda Lakukan Apabila Putus Cinta”. Setiap 5 perkara ini akan membantu anda untuk lebih berasa tenang dan apa yang lebih penting, akan memberi anda harapan untuk terus hidup.


1.Jangan Hubungi Pasangan Anda!Jangan call, sms, e-mail atau apa- apa cara sekali pun yang berkaitan dengan menghubungi. Jangan lakukan sebarang komunikasi kepada pasangan anda. Biarkan keadaan ini berlalu selama yang mungkin.


2.Jangan Hubungi atau Meluah Masalah Kepada Rakan Pasangan Anda.Disebabkan tidak dapat menghampiri pasangan anda, akhirnya anda memilih untuk menghubungi rakan pasangan anda dan meluah masalah anda dan pasangan anda. Keadaan ini akan memburukkan keadaan dan bukannya memperbaiki keadaan.


3.Luahkan Masalah Anda Hanya kepada Teman Rapat Anda Sahaja!Masalah cinta seperti ini anda perlukan seseorang yang betul- betul rapat dan memahami anda. Seseorang yang betul- betul boleh mendengar dan menjiwai masalah anda. Cari mereka dan luahkan segala masalah perhubungan cinta anda. Ahli keluarga juga mungkin menjadi pilihan anda untuk meluah.


4.Jangan Biarkan Diri Anda KeseoranganAmaran! Jangan sesekali letakkan diri anda berseorangan. Mungkin anda perluankan masa untuk bersendirian tetapi hakikatnya anda sebenarnya perlukan teman. Dengan erti kata lain, anda perlukan pasangan anda. Apabila anda letakkan diri anda keseorangan anda akan cenderung untuk menghadapi masalah kemurungan “stress”.


5.Hadiahkan Diri Anda Dengan Sesuatu yang MenyeronokkanAnda perlu sedar bahawa anda sedang bersedih. Jika anda terus bersedih maka, tiada penyelesaian dapat anda lakukan. Oleh itu, anda perlu hadiahkan diri anda sendiri dengan sesuatu yang ceria dan menyeronokkan. Pergi bercuti ke tempat yang asing daripada tempat anda mungkin boleh membantu anda meredakan kesedihan. Belikan sesuatu yang berharga kepada diri anda sebagai hadiah kerana anda mampu mengharungi perpisahan ini

Click/copy this link (select+Ctrl+C) : http://bit.ly/1ksBCDM

@Akukah Lelaki Itu

Monday, 30 September 2013

Maduku seorang lelaki..



Pagi yang indah dengan kicauan burung di luar membuatkan Idham malas nak bangun pagi. Kebetulan hari ini cuti umum. Rakan serumahnya pasti masih tidur.Semuanya kepenatan selepas beraksi lincah di La Queen semalam. Idham masih teringat gigitan manja daripada seorang lelaki warga Kanada malam tadi. Sesak nafasnya bila lelaki berbulu dada nipis itu meramas punggungnya sambil menggigit telinganya. Idham pada masa itu sekadar merelakan sambil menari mengikut rentak disco. Namun segalanya terhenti di situ sahaja sebaik Idham menerima panggilan daripada James, rakan sekerjanya. James berada di luar kelab dengan beberapa rakannya yang lain. Idham mempelawakan James dan rakannya untuk duduk semeja sehingga semuanya kemabukan sampai pagi.

Idham menarik tuala di ampaian. Sambil memberus gigi, Idham terbayangkan pesanan ibunya ketika berbual di telefon malam tadi. Idham termenung seketika sebelum membersihkan badannya yang tegap itu. Punggungnya disental kuat sambil disirami shower gel dettol. Mahu membersihkan segala-galanya tentang peristiwa semalam. Idham perlu ke majlis kahwin rakan baiknya, Niezam.

XXX
+"Cantik ko nyah, kalah akak CT, Kak Melah sah-sah sujud depan kaki ko melihat kejelitaan ko.Kak Pah yang hado tu lagilah. Harap tahi lalat je lebih.
Yang pentingkan noks, mak tak pakailah bedak SimplyCT yang dicanang seluruh pelosok alam tu. Bak kata mak ayam laser semalaya Azwan Ali yang bye-bye dunia pondannya tu, SimplyCT seswai tuk hadek-hadek baru nak tumbuh tetek makan pil hormon tu".

-"Isk kak Bell ni ade-ade jelah. Liza mana ada cantik sangat. Biasa aje. Sekadar menang pencarian Dewi Remaja je pown.".

+"Hello, sejak bila mak kata muka ko cantik sundel? Mak kata mekap mak yang cantik, perasan la ko nih, hahaha. Sudeh, mak nak pergi dapur nak ambik wuduk. Mak pantang pengantin suka puji diri sendiri, kena buat solat hajat!".

Pelamin berona ungu muda itu menghiasi ruang tengah rumah Pak Uteh. Mak Uteh dari 7 purnama lalu tak habis-habis mencanang bakal menantunya itu.
Maklumlah artis tersohor negara. Tanah di hujung kampong digadainya demi belanja kawin anak dara sulungnya itu. Paluan kompang didengari dari dalam rumah.

+"Laki ko dah sampai tu Liza. Cepat keluar".

Liza manis dengan persalinan putih dan dihiasi Crown mutiara tinggi pemberian Kak Bell. Menurut Kak Bell, crown itu dimenanginya ketika pertandingan Miss Tiffany di Bangkok 4 tahun lalu. Dari perhatian Liza, memang layak Kak Bell menang. Buah dadanya montok, bibir ala-ala kak Jolie, punggung kalah Beyonce. Berbaju kurung bunga-bunga menampakkan kedaraan Kak Bell. Rambutnya yang ditocang ke belakang sambil diselit bunga matahari menambahkan serinya lagi.Tidak sia-sia dirinya lari daripada rumah dek kerana memenangi Miss Tiffany itu. Bapanya bekas polis sanggup tidak mengakunya anak gara-gara KEJELITAAN Kak Bell. Sedari itu, Kak Bell mula menumpang kasih bersama keluarga Liza - rakan menarinya sejak 10 tahun lalu.

XXX

+"Liza, kak Bell rasa bakal laki ko tu gamoi jugak la nyah. Ko tengoklah gaya dia tu. Scanner mak ni berfungsi lagi nyah walaupun dah senja.
Dari lirikan matanya mak pasti dia sebenarnya jatuh hati ngan mak, bukan ko.Hahaha.Mak berani sumpah kalau dia tu memang bukan jantan tulin. Mak rela potong kote mak ni dan ditukar puki ngan ko tue".

-"Isk , apelah Kak Bell ni. Tak baik cakap abang Niezam macam tu. Dia straightlah kak. Cuma dia banyak kawan ngan budak-budak jambu. Dia kata dia pernah putus tunang gara-gara hubungan tak direstui keluarga. Dahla kak, saya nak kawin ngan dia, saya tahulah Niezam tu macam mana".

XXX

Idham tiba di perkarangan rumah pengantin itu dengan wajah sebal dan gentar. Sebal kerana datang keseorangan. Gentar kerana tidak sanggup melihat apa yang bakal disaksikannya sebentar nanti. Kakinya melangkah perlahan menaiki anak tangga. Anak mata anak dara yang sedang mengupas bawang di dapur mengekori langkah Idham. Idham berbaju melayu putih dan bersampin biru muda. Mukanya ala-ala Jimmy Shanley. Cuma badannya lebih tegap dan tinggi serta rambut ikal mayang.

XXX
Majlis persandingan Liza dan Niezam bermula. Orang ramai mengambil tempat. Niezam sungguh tampan dengan kumis nipisnya. Masing-masing tak nak kalah mengambil gambar bersama mempelai. Idham duduk di sudut pintu. Diam dan hiba melihat muka Niezam. Peristiwa 2 tahun lalu cukup segar di ingatannya.

XXX

Tangan kiri Niezam cuba mengalihkan siaran radio keretanya. Lagu 'Lelaki Ini' nyanyian Anuar Zain mendayu-dayu di radio. Bibirnya bersiul-siul riang. Handphonenya tiba-tiba berdering.

+"Zam, mak ni. Ko buat apa? Ada perkara mak nak bincangkan dengan Zam. Pasal perkahwinan Zam. Mak dah ada calon seswai untuk Zam. Anak sedara mak Bedah ko. Pompuan tu cikgu kat kampung ni. Zam setuju jelah ye".

-"Ya ampun mak, Zam tak sukalah dijodohkan dengan orang yang Zam tak kenal. Mak ni suka buat keputusan sendiri. Zam tak nak".

+"Zam, mak cuba buat yang terbaik untuk anak mak. Sampai bila ko nak jadi macam tu Zam? Mak tak suka orang kampung mengata anak mak ni pondan.
Mak yang lahirkan Zam. Mak tahu Zam bukan macam tu. Kalau Zam tak suka dengan pompuan yang mak cari, Zam cari sendiri.Tahun depan Zam kena kawin jugak.Salam mekom".

Kata-kata maknya tadi membuatkan Niezam terpana seketika. Bagaimana maknya boleh berkata sebegitu. Dirinya sudah cukup mengawal segala tindak tanduknya. Kalau tak silap, dia tak pernah pecah lobang dengan sesiapa. Mungkin ada yang cuba menakbur fitnah . Takpun bekas kekasih atau secret admirenya. Niezam memandu laju. Sebuah kereta cuba memintas dari belakang. Niezam hilang kawalan. Kereta Toyota Vios yang dipandunya merempuh pokok. Niezam tidak tahu apa yang berlaku selepas itu. Segala-galanya gelap.

XXX

Idham menunggu kepulangan Niezam di rumah. Niezam memberitahu akan pulang sebelum berbuka. Idham sudah menginap di apartment itu sejak 3 bulan yang lalu. Ketika itu, dirinya baru tiba di KL. Baru tamat SPM. Niezam rakan sekampungnya. Idham nekad untuk datang ke KL pun atas pujukan Niezam. Niezam enggan melihat Idham bekerja di bengkel kereta lagi dan merempit bersama mat motor kampung. Idham ada paras muka menawan kalau dirapi sebaiknya. Sambil membetulkan butang bajunya, Idham terpandang gambarnya bersama NIezam di dalam pangkin. Gambar Idham meniup kek ketika hari jadinya dan dikucup Niezam. Jam tangan yang dipakainya sekarang ini juga pemberian Niezam. Fikirannya melayang seketika . Peristiwa hari pertama dirinya menjejakkan kaki ke rumah itu masih tidak dapat dilupakan.

XXX

+"Id ambik bilik ni. Bilik ni sesuai untuk Id. Bilik abang Zam sebelah ni aje. Toilet ada kat belakang. Kita berdua je kat sini. Id buat macam rumah sendiri. Cuma satu abang nak pesan, jangan bawa sesiapa datang ke rumah. Abang tak suka ok. Dah, Id pergi mandi, abang nak masak jap. Pasni kita makan. Abang dah carikan kerja untuk Id.Id boleh mula kerja esok k".

Idham melangkah masuk ke dalam bilik single itu. Luas dan bersih. Di sudut tepi ada almari dan katil. Meja kecil turut tersergam indah di tepi tingkap. Idham memunggah keluar bajunya. Selesai berkemas, Idham mengambil tuala untuk mandi. Seluar skinny jeansnya dilondehkan. Rambutnya yang panjang dan ikal itu diikat. Kulitnya cerah kemerahan. Bulu dadanya nipis. Sungguh manis rupa anak muda 17 tahun ini. Idham keluar bilik dengan berboxer birunya. Niezam sedang sibuk memasak di dapur. Sebelum mandi, Idham sempat menghabiskan sebatang rokok. Budak hip hop sepertinya jarang merokok, cuma merokok agar lebih nampak macho. Selesai mandi, Idham menyarungkan kain pelikat dan baju pagodanya. Suara Niezam kedengaran dari dapur memanggilnya makan. Idham menuju ke meja makan yang dihiasi cahaya lilin dan bunga tulip itu. Dapur Niezam kemas dan teratur.

+"Ni semua barang IKEA tau Id. So, kena jaga elok-elok. Tapi Id jangan risau, segala kerja cuci mencuci serahkan pada abang k. Lepas mandi, Id simpan baju kotor kat dalam bakul hijau tu. Nanti abang mesinkan '.

-"Bang, Id nak pinjam handphone boleh?Nak sms mak kat kampung. Id habis kreditlah".

+"OK, Id makan dulu, pasni Id nak kol mak Id pun boleh k".

Idham berselera dengan masakan Niezam. Sambal petai memang kegemarannya. Apatah lagi gulai tempoyak ikan patin. Sunggu lahap dia malam itu. Selesai makan, Idham menuju ke ruang tamu. Longgokan dvd dibeleknya. Niezam mempunyai pelbagai koleksi album CT & Anuar Zain. Idham beralih ke atas sofa. Sambil membaringkan diri, Idham menekan punat remote tv. Ada drama CSI di channel AXN.

Selesai mencuci segala yang berkaitan, Niezam menuju ke ruang tamu. Idham terkangkang dan terlelap di ruang tamu.

+"Amboi budak ni, tidur macam dugong."

Idham berdengkur dengan galak. Niezam mengambil selimut. Biarlah Idham tidur di ruang tamu malam ini, desus hatinya. Niezam menuju ke luar pintu untuk mengunci gate dan menutup lampu. Pandangannya masih melekat pada sekujur tubuh remaja lelaki di ruang tamu. Tidur mati. Nafsu Niezam membuak-buak tatkala melihat paha Idham yang gebu itu. Kain pelekatnya yang hampir terlondeh menampakkan bulu nipis di perutnya. Niezam sempat membayangkan bagaimana kalau Idham menjadi miliknya. Memang niatnya untuk membawa Idham bekerja di KL adalah untuk membentuk Idham menjadi seorang lelaki metroseksual. Bagi Niezam, Idham ada peluang cerah untuk menjadi model atau selebriti TV.

Niezam menghampiri tubuh Idham. Tangannya bergetar-getar. Giginya terasa terkancing di saat jari jemarinya menyentuh bibir Idham. Tangannya merayap ke pangkal peha Idham. Kain pelikat Idham dilondehkannya perlahan-lahan. Idham nyata tidak menggunakan seluar dalam, hanya berpelikat sahaja. Niezam terkejut melihat konek Idham besar dan separa tegang. Bulu pangkal kotenya jarang-jarang. Idham tidak sedar diperlakukan sebegitu. Nafsu Niezam makin bergolak kencang. Tangannya sudah mengenggam erat konek Idham. Dibelai dan dikucupnya perlahan-lahan. Bau jantan Idham membuatkan Niezam makin berahi. Koneknya sudah berair. Boxernya turut dilondehkan. Niezam memberanikan diri mengucup bibir Idham. Dengkur Idham makin kuat. Perlahan-lahan dada Idham dijilat manja. Idham terbangun. Tergamam melihat Niezam berbogel di depannya. Lantas Niezam yang hampir menindihnya ditendang.

+"Abang buat apa ni?". Jerit Idham kepadanya. Idham nyata terkejut. Muka Niezam berubah merah.

-"Sabar Id, abang hanya mahu menghiburkan Id". Jelas Niezam sambil merapatkan bibirnya ke arah konek Idham. Idham cuba menolak kepala Niezam. Namun nikmat yang dihadapinya ketika itu membuatkannya mengalah. Idham tewas di tangan Niezam. Idham memikirkan dirinya tidak pernah menjalinkan hubungan seks dengan sesiapa sebelum ini, Meskipun ramai bohsia cuba menghampirinya, namun semuanya ditolak mentah-mentah. Mulut Niezam makin laju mengurut konek Idham. Idham menolak kepalanya ke arah koneknya. Sedap dan nyaman dirasai Idham. Niezam pun pandai menghisap, fikirnya. Selang 20 minit, kaki Idham seakan kejang. Kepala koneknya mengembang menampakkan liku-liku cendawannya. Sambil mengerang, Idham memuntahkan air maninya ke dalam mulut Niezam. Niezam tersenyum manja. Tanpa membuang masa, Niezam melancap di atas badan Idham. Sebaik pancut, Niezam mengambil kain mengelap badannya dan Idham. Idham terus menuju ke bilik mandi. Niezam menyusulinya. Badan Idham dibersihkannya. +"Abang sayang Id". Bisik Niezam ke telinga Idham sambil mengucup bibir merah Idham. Idham tidak mampu berkata-kata. Baginya apa yang berlaku sebentar tadi agak sukar diterima. Namun bagaimana dia tewas dan menikmati pelayaran dinahkodakan Niezam itu.

XXX

Idham bergegas ke KPJ Hospital Damansara. James menelefonnya sebentar tadi. Niezam kemalangan. Sebaik tiba di hospital, Idham terus memasuki wad kecemasan.

+"Bagaimana kawan saya doktor? Keadaannya serius tak?".

-"Kawan awak hanya cedera ringan saja. Jangan risau, kita akan menjahit lukanya dan memberikan ubat penahan sakit. Dalam 3 hari dia boleh keluar hospital".

Idham menarik nafas lega. Orang yang disayanginya itu amat dirinduinya saban waktu dan ketika. Cintanya kepada Niezam umpama cinta Titanic. Tiada apa yang dapat memisahkan. Makan minumnya cukup terjaga. Kerjaya sebagai model sekarang pun atas bantuan Niezam. Atas konsep 'give & take' jugalah Idham membelanjakan wang hasil 'show' untuk melancong ke Bali tahun lalu. Meskipun ramai yang cuba kenyit mata atau skandal dengannya, hatinya sudah tertutup buat orang lain. Bahu Idham ditarik. James dan teman lelakinya, Zexry menghampirinya.

+"Zam kemalangan kat Sungai Buloh pagi tadi. Kereta dah masuk bengkel . Nanti Id pergi bengkel kat belakang Ara Damansara tu. Kawan James ada kerja kat situ. Lagipun boleh claim insurance.".

-"Id jangan risaulah. Laki hang tu selamat lagi u'olss. Sebagai kekasihnya, uolss kena menjaganya 24/7. Jangan inform ngan familynya. Nanti susah hati depa noh. Hang pi lah dalam tu. We'olls nak chow dulu. Hari ni anniversary we'olls yang ke2 tahun.Apa-apa roger i'olss ok. Take care bro".

XXX

Idham tidak sanggup lagi melihat persandingan orang kesayangannya itu. Langkahnya dihayun laju menuju ke kereta. Niezam sedar akan kesedihan Idham. Namun apakan daya, dirinya sudah memilih untuk balik ke pangkal jalan. Itupun atas desakan keluarga. Dirinya cuba mencintai Liza, namun cintanya lebih kuat kepada Idham. Hanya Idham yang berjaya menawan hatinya. Idham sajelah yang rela menyuapkannya ketika sakit. Idham jugalah tempatnya mengadu masalah di tempat kerja. Idham jugalah yang selalu buat suprize birthday party untuknya. Hanya Idham yang boleh memujuknya kalau merajuk. Bayangan tubuh dan kereta lelaki dicintainya itu makin jauh meninggalkan perkarangan rumah mentuanya. Niezam terpaksa tersenyum dan cuba memadamkan perasaannya kepada Idham."Maafkan abang sayang, hanya Id yang abang cinta dan sayang sampai ke mati", bisik hati jantan Niezam.

XXX

Liza selesai memasak. Suaminya , Niezam akan balik kerja 2 jam lagi. Baju di ampaian diangkatnya. Perutnya makin membesar. Sudah 5 bulan kandungannya. Bunyi kereta memasuki perkarangan rumahya. Niezam sudah balik. Awal pula dia balik hari ini, bisik Liza. Dia mencapai kunci di tepi pintu. Tudung di tepi kerusi dicapainya dan disarung ke kepala.

+"Awal abang balik hari ni. Mujur Liza dah masak awal. Tadi mak telefon. Dia tanya bila kita nak balik kampung. Liza cakap, nanti Liza suruh abang telefon mak balik".

-"Aku nak balik awal ke, nak balik lambat ke, aku punya pasal la. Ko ni sibuk jela. Ko buat jela kerja ko. Takyah sibuk pasal aku. Bingit je". Niezam terus memasuki rumahnya. Liza cuba memegang beg suaminya, namun tangan Niezam pantas menepis. Liza ditolaknya sehingga terjatuh di tepi tangga. Niezam tidak mempedulikannya. Air mata Liza seakan sudah kering . Sudah beberapa kali dirinya diperlakukan sebegitu. Sejak berkahwin, hanya sekali Niezam membawanya keluar rumah. Itupun membeli barang bayinya. Menurut Niezam, senang beli awal, nanti takyah susah bila dah dekat nak bersalin. Liza tiada tempat mengadu. Nak diberitahu dengan Kak Bell, takut mulutnya sampai ke orang lain. Biarlah. Mengadu tentang suami samalah mengaibkan suami sendiri. Liza tidak mahu menjadi isteri derhaka. Setiap kali ibunya bertanyakan khabar , Liza terpaksa berbohong.
Pernah sekali ketika dirinya sakit, Niezam outstation. Tiada sesiapa yang dapat menghantarnya ke klinik. Hampir seminggu dia terlantar di katil. Mujurlah kandungannya baru sebulan ketika itu. Liza tertanya-tanya mengapa dia diperlakukan sebegitu. Perkenalannya dengan Niezam dirancang temannya, Radzy. Radzy mengenali Niezam kerana selalu berjumpa di kelab. Liza terus jatuh hati dengan ketampanan Niezam. Tiada langsung terdetik dihatinya Niezam sonsang seperti rakannya yang lain. Tambah pula, ketika bercinta Niezam sungguh romantik. Bunga ros sentiasa dihantar ke mejanya sehingga diperli rakan sekerjanya. SUNGGUH. Dia tak menyangka Niezam sonsang sehingga dia terjumpa kad harijadi pemberian Idham 2 minggu lalu. Tertera kalimah cinta dan ayat manja dari Idham. Pada mulanya Liza hanya menganggap suaminya memang digilai gayboy. Namun Kak Bell pernah MMSnya gambar Niezam bercium dengan Idham 3 hari lalu. Fikirannya runsing. Baginya, biarlah. Selepas bayinya lahir nanti, dia mahu meminta cerai. Dia sudah tidak sanggup diperlakukan Niezam sebegitu rupa. Umpama gantung tak bertali. Tidur pun berasingan. Sejak mengandung, Niezam tidak pernah menyentuhnya. Setiap malam Niezam keluar berjumpa Idham. Kadang-kala Idham tidur di rumahnya. Hubungan abang dan adik angkat kata Niezam.

XXX

Niezam mundar mandir di luar bilik bersalin. Idham turut menemaninya. Liza sudah 3 jam di dalam. Keluarga kedua-dua pihak sudah berkeliaran di perkarangan itu. Selang 20 minit, suara bayi kedengaran. Semua yang berada di situ tergamam dan tersenyum gembira. Liza berjaya melahirkan anaknya. Pintu bilik bersalin ditolak MISI bertugas. Seorang bayi lelaki diletakkan di atas katil kecil dan disorong keluar. Niezam menghampirinya dan mengazankan bayi comel itu. Matanya hitam bulat. Kulitnya cerah seperti Niezam.

+"Liza sihat doktor?", tanya Mak Uteh kepada Dr.Surej. Mak Uteh risau kerana Liza masih di dalam bilik bersalin.

-"Saya harap puan dan keluarga bertenang. Kami sudah cuba sedaya upaya, namun ketika melahirkan bayinya, puan Liza pengsan dan kami terpaksa menjalankan pembedahan segera. Berlaku komplikasi ketika pembedahan. Kami tidak mampu menyelamatkan puan Liza. Keadaannya cukup parah. Ada ketulan darah dalam perutnya".

Semua yang berada di situ terkejut. Mak Uteh rebah. Idham terpana. Niezam terkedu. Kak Bell meraung-raung. Sayangnya kepada Liza ibarat adik kandung. Lizalah tempatnya mengadu domba. Liza jugalah perempuan yang sering menasihatinya agar pulang ke pangkuan keluarga. Segala rahsia dikongsi bersama sehinggalah Liza berkahwin.
Sekujur tubuh di dalam bilik bersalin itu dihampiri. Badannya sudah ditutup dengan kain. Kak Bell memeluk jasad Liza. Dia sudah tidak peduli dengan amaran MISI agar bertenang.
Liza sudah pucat. Badannya juga sejuk. Niezam menghampiri isterinya. Tiada tangisan mahupun kata-kata mampu keluar dari lelaki itu. Yang nyata, dia menyesal kerana sering menendang badan Liza ketika marah. Dia sedar kesilapannya itu. Dia meraung dalam hati. Mengapalah dia begitu bodoh tidak menyedari ketabahan isterinya itu. Makan minumnya terjaga. Liza juga sanggup berhenti kerja atas desakannya. Cuma naluri sonsangnya mengatasi segala. Cintanya kepada Idham tidak boleh dipadamkan meskipun sudah berkahwin.

XXX

Jenazah Liza selamat disemadikan . Hujan panas mengiringi pemergiannya. Niezam duduk di anjung rumah. Ryan sedang disusui Idham di kamarnya. Niezam mengorak langkah menuju ke bilik Liza. Bau isterinya masih melekat dalam bilik itu. Sepasang baju kurung yang siap ditempahnya untuk raya nanti tergantung kemas di almari. Niezam duduk di kerusi meja solek Liza. Matanya terpandang sesuatu berbalut kain emas. Diambilnya kotak itu lalu dibukanya. Ada sebuah buku didalamnya. Niezam membelek buku itu. Diari milik Liza rupanya. Niezam beralih ke muka surat yang dilipat .
[...Hari ini suamiku balik rumah bersama adik Id. Aku masak untuk makan malam.Aku tiba-tiba mengidam nak makan otak-otak. Tapi tidak berani bersuara. Bukannya suamiku akan beli pun. Dimaki adalah.Huh, perut aku makin membesar. Menurut doktor, 2 minggu lagi.Tidak sabar melihat kelahiran Ryan ke dunia ini. Manis nama yang dipilih bapanya. Besar nanti aku akan pastikan Ryan dibesarkan dengan penuh hemah. Aku akan hantar dia ke kelas mengaji dan pastikan dia aktif bermain bola keranjang. Aku mahu badannya tegap seperti bapanya. Aku juga mahu Ryan belajar di luar negara. Jurutera mungkin. Bila dia kahwin nanti, aku mahu dia membahagiakan isterinya. Bukan sekadar harta, tapi penuh kasih sayang. Huh, malam masih muda. Aku terasa nak minum air. Namun ketika keluar bilik, aku terdengar sesuatu yang aneh di bilik atas. Aku cuba menaiki anak tangga. Bunyi aneh itu datang dari bilik abang. Aku cuba mengamati bunyi itu. Oh, mungkin abang sedang menonton blue film bersama adik Id. Aku cuba turun ke bawah. Namun hatiku gusar. Aku melihat pintu terbuka sedikit. Mungkin sebab itu bunyi itu kedengaran sampai ke bawah. Aku cuba mengintip suamiku melalu celah pintu itu. Rindu benar aku dengan badannya yang tegap itu. Aku terkejut melihat sepasang tubuh sedang melakukan aksi panas. Suamiku di atas badan adik Id. Kedua-duanya berbogel.Aku memperlahankan langkah menuruni anak tangga. Aku terus menuju ke bilik. Air liurku ditelan dalam-dalam. Peluhku yang menitik gara-gara cemas takut ketahuan, dilap dengan kain baju. Aku terduduk seketika. Apakah benar apa yang aku lihat sebentar tadi?Atau sekadar halusinasi. Tapi memang benar. Suamiku sonsang juga. Patutlah selama ini aku diperlakukan sebegini. Adik Id sentiasa datang ke rumah. Oh, bodohnya aku. Mengapa aku tidak percaya dengan kata-kata Kak Bell selama ini.
Kad harijadi dari adik Id pun aku was-was. Apatah lagi MMS dari Kak Bell petang tadi. Oh tuhan, sesungguhnya hambamu ini tidak mampu menempuh segala rintangan ini seorang diri. Maafkan aku tuhan kerana tidak dapat membahagiakan suamiku. Aku rela mati daripada bermadukan seorang lelaki.......]

Diari itu ditutup perlahan-lahan. Niezam melangkah keluar. Air matanya mengalir membasahi misainya. Dosanya kepada Liza bertimbun-timbun. Namun dia puas kerana Liza menyedari kehidupan sonsangnya sebelum meninggal. Niezam nekad mahu keluar negara bersama Idham. Ryan akan dibawa bersama. Dijaga bersama-sama. Dia tidak akan berkahwin lagi . Sudah tidak rela memainkan dan menghancurkan hati wanita yang mencintainya.-ends.


@Aku Lelaki Itu